KOKOZA SMĚS BOKASHI 2 KG

  • 1 z 2

Bokashi směs se používá k nastartování procesu fermentace v kompostérech Bokashi. Tuto směs pro vás namíchala naše integrační dílna z lokálních otrub, melasy a EM bakterií. 

  • Vyrobeno a testováno v Kokoze.
  • Baleno do recyklovaných obalů.
  • 2 kg Bokashi směsi vydrží 60-100 dní. 

 


  • 288,43 Kč bez DPH
  • Skladem
    Můžeme doručit do: 26.4.2024
349 Kč
Kategorie: Kompostování
 

Proč jsme vyrobili vlastní Bokashi směs?

Protože je lokální a vyrobena bez vytváření zbytečných odpadů, a to nás baví. Testovali jsme ji nejen my v Kokoze, ale zdarma jsme ji vysílali do světa našim zákazníkům a příznivcům, abychom i od nich posbírali zpětnou vazbu. Budeme rádi, když i vy nám dáte na eshop@kokoza.cz vědět, jak se vám s touhle voňavou směsí bioodpad fermentuje.

Co je Bokashi směs?

Bokashi směs je nedílnou součástí Bokashi kompostování – je namíchána tak, aby v Bokashi nádobě rozjela proces fermentování, který vaše slupky promění v cenné hnojivo. O jejím tajemství jsme se více rozepsali zde.

Jak Bokashi směs používat?

Pokud začínáte se zpracováním bioodpadu pomocí Bokashi kompostéru, pak postupujte takto (více o Bokashi kompostování se dočtete v našem článku):

  • na dno prázdné Bokashi nádoby vhoďte odměrku Bokashi směsi (nejméně 20 ml)
  • do nádoby vložte bioodpad
  • zasypte jej odměrkou směsi Bokashi
  • vytlačte vzduch pomocí pěchovadla
  • zavřete víko
  • a tak pořád dokola, dokud není nádoba plná. 

Jak Bokashi směs skladovat?

Směs Bokashi obsahuje živé mikroorganismy. Proto je pro zachování její funkčnosti důležité dodržovat tato pravidla skladování:

  • Udržujte Bokashi směs v suchu.
  • Uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě s víkem nebo v uzavíratelném ZIP sáčku.
  • Chraňte ji před přímým slunečním světlem.
  • Skladujte ji při pokojové teplotě. 

Chcete být součástí Bokashi komunity a sdílet své zkušenosti?

Přidejte se do naší facebookové skupiny Kompostování a Bokashi.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.